Om Åkersjön

Med utgångspunkt från vår camping har du all bekväm service du kan tänka dig och du kan härifrån nå ut till  avlägsna och oexploaterade platser i vår Svenska fjällkedja. Vandra, gå på skidor eller ta skotern på några av de fina skoterleder som är dragna delvis genom området. Det finns många olika förslag på en- eller flerdagarsturer oavsett hur du väljer att färdas. När du återvänder väntar avkoppling som bastu, badtunna och god mat & dryck.

Vintertid är vårt område mycket snösäkert och det är inte för inte som uttrycket ”Snön finns i Åkersjön” blivit en slogan sedan många år. Snön börjar ofta komma redan i oktober och den första isen brukar lägga sig redan i början av november. Direkt utanför dörren bjuds du på välpreparerade skidspår med högsta standard samt mil efter mil av skoterleder som tar dig ut i naturen till pimpelfiske, skidåkning och härliga fikastunder – aldrig smakar väl kokkaffet så gott som i en snögrop till fjälls vid en sprakande eld! Naturen finns till för alla och det är ingen risk att man blir störd eller att det blir trångt, här kan alla samsas antingen man går för egen maskin eller är motorburen!

Åkersjön kallas för Skoterns Mecka och har som tradition att servera snöskoteråkning med långa fina leder i vår vackra fjällvärld där man passerar allt från snötyngd djupskog till kalfjäll med milsvid utsikt. Starta direkt utanför dörren och åk på egen hand eller på turer ledda av våra professionella guider, vi anpassar oss efter era önskemål.

Kontakt Kent Halvarsson tel.  070-6400337